Amikor vége a nyárnak, és beköszönt a hűvösebb, őszi idő, véget ér a gondtalan fürdőzés időszaka is a kültéri medencékben.

Legalábbis korábban így volt, azonban már elérhető a hőszivattyús technológia, ami korszerű megoldás kültéri és beltéri medencék fűtésére vagy hűtésére. A medence hőszivattyú hatalmas előnye, hogy működése az időjárástól teljesen független, tehát lehet napsütés vagy felhős, hűvös idő, a gép teszi a dolgát.

Fontos tudni, hogy egy medence lehűlésében a párolgásnak van döntő szerepe, és nem a medencét körülvevő talaj hőmérsékletének. Ezért lehet elvileg megoldás a medence letakarása takarófóliával is, azonban ez meglehetősen körülményes és balesetveszélyes, ráadásul a hatásfoka sem 100%-os. Ezzel szemben a hőszivattyú tiszta, hatékony és gazdaságos megoldás. A medence partján kiépített berendezés fűtőegysége egy hőcserélőt tartalmaz, a rajta keresztüláramló medencevizet a levegőből kinyert hőenergia fűti.

A medence hőszivattyú kompakt, viszonylag kis méretű szerkezet, ami gyorsan, akár pár óra alatt is kiépíthető és különleges merevítőkre sincs szükség.

A medence vize közvetlenül a hőszivattyúban kering, ezért az energiaveszteség minimális, miközben a hőleadás kiváló. Ehhez természetesen elengedhetetlen, hogy a csövek ellenálljanak a vegyszeres víz káros hatásainak; ezt a titánium csövek szavatolják. A hőszivattyú külső borítása pedig ellenáll az időjárás viszontagságainak is. Mindezeknek köszönhetően a medence hőmérsékletének hőszivattyúval történő szabályozása a hagyományos gázos vagy elektromos megoldásoknál nagyságrendekkel olcsóbb. Nem csupán takarékos, de környezetbarát is, mivel nincs károsanyag kibocsátása. A hőszivattyú meglehetősen halk, ezért működési zaja nem fogja zavarni a medence élvezetét. Karbantartását évente kétszer érdemes elvégezni; a szezon előtt, illetve utána.

Legyen szó beltéri, vagy kültéri medencéről, bármilyen méretben is, hőszivattyúért keresse a VízExpertet! Szakértelmünkben és minőségi termékeinkben sem fog csalódni.