légcsatorna tisztítás

Ahol szellőző rendszer, klíma, légcsatorna van az épületben, ott rendszeresen szükséges ezen rendszerek ellenőrzése és tisztítása.

Az ipari és konyhai légtechnika állapotára fokozottan figyelni kell a speciális szennyeződések miatt, mint az olaj, zsír, por, festék, vegyszerek és egyéb gyúlékony anyagok. A rendszeres tisztítást törvény is előírja nem csak higiéniai, hanem tűzvédelmi okokból kifolyólag is.

A légcsatorna tisztítás ára elenyésző azokhoz a költségekhez képest, amik egy esetleges tűzeset vagy bírságolás során felmerülhetnek. A Katasztrófavédelem által kirótt bírság akár milliós is lehet, a maximális összeg 10 millió forint. Sőt, amennyiben a hiányosságokat nem szüntetik meg, 2 hónap elteltével ugyanezen összeg ismételten kiszabható.

A rendelet előírja, hogy éttermek esetén félévente, lakóépület esetén 3 évente kötelező a légcsatorna tisztítás, amelyet hivatalos dokumentummal igazolni is tudni kell. Konyhák elszívóiban a legnagyobb problémát a zsíros, olajos lerakódások jelentik, amelyek egyetlen kis szikra hatására lángtengerré változtathatják a csatornarendszert. Az extrém tűzveszély mellett egészségügyi kockázatokkal is szembenéz az, aki elhanyagolja az elszívó tisztítását. A szennyezett légcsatorna a gombák, baktériumok és más kórokozók melegágya, amik az emberi szervezetbe jutva betegségekhez, pl. Legionella-fertőzéshez vezethetnek. Ezen veszélyek miatt is szükséges tehát a konyhai légcsatornák zsírmentesítése, melyet az Ódor klíma korszerű géppel, rövid idő alatt elvégez.

Az Ódor klíma által végzett tisztítás először mindig egy helyszíni felméréssel kezdődik, mely során szükség szerint kamerás vizsgálatot is alkalmazunk.

A látottak alapjánmegtervezzük a munkafolyamatokat, ügyfelünk igényei szerint kitűzzük a megfelelő időpontot. A megbeszélt időben elvégezzük a légcsatornák tisztítását – akár fél nap alatt. Konyhájában lefóliázzuk az eszközöket, hogy tiszták maradjanak.  A munkát fotókkal dokumentáljuk, illetve kiállítjuk a fent már említett igazolást.

Profi és megbízható légcsatorna tisztítás ár és további információ valamint klímaszerelés  miatt,  keresse az Ódor klímát az ország bármely részéről!