légcsatorna tisztítás

Ahol szellőző rendszer, klíma, légcsatorna van az épületben, ott rendszeresen szükséges ezen rendszerek ellenőrzése és tisztítása.

Az ipari és konyhai légtechnika állapotára fokozottan figyelni kell a speciális szennyeződések miatt, mint az olaj, zsír, por, festék, vegyszerek és egyéb gyúlékony anyagok. A rendszeres tisztítást törvény is előírja nem csak higiéniai, hanem tűzvédelmi okokból kifolyólag is.

A légcsatorna tisztítás ára elenyésző azokhoz a költségekhez képest, amik egy esetleges tűzeset vagy bírságolás során felmerülhetnek.A Katasztrófavédelem által kirótt bírság akár milliós is lehet, a maximális összeg 10 millió forint. Sőt, amennyiben a hiányosságokat nem szüntetik meg, 2 hónap elteltével ugyanezen összeg ismételten kiszabható.

A rendelet előírja, hogy éttermek esetén félévente, lakóépület esetén 3 évente kötelező a légcsatorna tisztítás, amelyet hivatalos dokumentummal igazolni is tudni kell. Konyhák elszívóiban a legnagyobb problémát a zsíros, olajos lerakódások jelentik, amelyek egyetlen kis szikra hatására lángtengerré változtathatják a csatornarendszert. Az extrém tűzveszély mellett egészségügyi kockázatokkal is szembenéz az, aki elhanyagolja az elszívó tisztítását. A szennyezett légcsatorna a gombák, baktériumok és más kórokozók melegágya, amik az emberi szervezetbe jutva betegségekhez, pl. Legionella-fertőzéshez vezethetnek. Ezen veszélyek miatt is szükséges tehát a konyhai légcsatornák zsírmentesítése, melyet a Klíma Duó korszerű géppel, rövid idő alatt elvégez.

A Klíma Duó által végzett tisztítás először mindig egy helyszíni felméréssel kezdődik, mely során szükség szerint kamerás vizsgálatot is alkalmazunk.

A látottak alapjánmegtervezzük a munkafolyamatokat, ügyfelünk igényei szerint kitűzzük a megfelelő időpontot. A megbeszélt időben elvégezzük a légcsatornák tisztítását – akár fél nap alatt. Konyhájában lefóliázzuk az eszközöket, hogy tiszták maradjanak. A munkát fotókkal dokumentáljuk, illetve kiállítjuk a fent már említett igazolást.

Profi és megbízható légcsatorna tisztítás ár és további információ miatt keresse a Klíma Duót az ország bármely részéről!