berlini utazás

Berlin Németország fővárosa, azonban a város már több évezreddel Németország megszületése előtt is létezett.

A terület már akkor is régóta lakott volt, amikor a germánok megérkeztek nagyjából kétezer-ötszáz évvel ezelőtt. A Berlin név a szláv berl (mocsár, láp) kifejezésből származik, ami oklevelekben 1244-ben fordult elő először. Sokáig egyszerű kereskedővárosnak számított, a tizenhetedik században azonban kezdett fellendülni. 1871-ben lett a Német Birodalom fővárosa, ekkor lépett a világvárossá válás útjára, és páratlan fejlődésnek indult. A Második Világháborúban súlyos károkat szenvedett, majd évtizedekig a vasfüggöny választotta el Kelet-Berlint és Nyugat-Berlint. Az újraegyesítés óta a város teljes területe ismét ideális úticél.

Mivel a német főváros nem fehér homokos strandjairól híres, egy berlini hétvége repülővel bármelyik évszakban remek ötlet lehet, akár télen is. Utazz akár a családoddal, akár barátokkal, vagy bárkivel, Berlin nem okoz csalódást.

Amennyiben a berlini kiruccanás csak három napos, érdemes megfontolni egy három napra szóló Welcome Card vásárlását. Ez lehetővé teszi a tömegközlekedés ingyenes használatát, továbbá kedvezményeket biztosít számos étteremben, múzeumban, színházban, városnézésen és kiállításon, emellett kis tájékoztató füzet és térkép is jár mellé.

A berlini tömegközlekedés példás és nagyon magas színvonalú. Ha nem bánsz egy kis sétát, gyakorlatilag a város bármelyik pontjára eljuthatsz vonattal vagy busszal. A menetrend szerint közlekedő buszok egy része emeletes Berlinben, amik felső szintjén utazva igazi élmény a városnézés. A városnézés elektromobilokkal is lehetséges. Amennyiben szeretsz vásárolni, mindenképpen el kell látogatnod a Friedrich Strasse-t a Mitte negyedben, ez ugyanis Berlin egyik legnagyobb és legelegánsabb kereskedelmi környéke. Bár zajos és nagyon forgalmas, az utóbbi években megszépült, és vonzóbb, mint valaha.

Egy kellemes berlini hétvége repülővel a Challenge Hungary segítségével most igazán egyszerűen és barátságos áron elérhető.