Ha valaki már olyan sok időt és energiát szánt egy nagytakarításra, mindenképpen azt szeretné, hogy annak eredménye igazán látványos legyen, viszont a tisztaság nagyon gyakran csupán a felszínen létezik.

Ez például azért is van, mert a porszívók kiválóan eltüntetik a felszíni port, azonban a szőnyegek mélyén lévő szennyeződéseket már nem érik el. Pedig a szőnyegek mélyén nem csupán egyszerű kosz található, hanem itt élnek a poratkák is. Ezek az élősködő állatok lehullott emberi hámsejtekkel táplálkoznak, amiből rengeteg akad a szőnyegeken és a kárpitozott bútorokban, na meg persze az ágyakban. A poratkák szabad szemmel gyakorlatilag láthatatlanok, hiszen majdnem átlátszóak, és testméretük egy milliméternek is csak a töredéke. Azonban az általuk kiváltott porallergiát már nagyon könnyű észrevenni.

Teljesen megszabadulni tőlük rendkívül nehéz, azonban a számukat jelentősen le lehet csökkenteni. Ennek érdekében ajánlott például az ágyneműt legalább kéthetente cserélni, és minimum 60 fokban mosni. Lényeges a jól szellőző matrac- és ágyneműhuzat használata és a gyakori szellőztetés is, mivel a poratkák a magas páratartalmú környezetet kedvelik. A por törlésekor egy csepp eukaliptuszolaj segíthet a poratkák elűzésében.

A szőnyegeket már trükkösebb lehet megtisztítani az élősködőktől, de egy ipari minőségű takarítógép segíthet ebben. Egy ilyen gép a szőnyeg szálai közé fecskendez meleg, tisztítószeres vizet, ezáltal mélyen tisztítva. Erős szívófejével képes az elhasznált vizet is összegyűjteni egy külön tartályba, aminek köszönhetően a szőnyegek száradása is sokkal gyorsabb lesz. A takarítógép kiválóan alkalmas szőnyegek mellett kanapék, fotelek, ágybetétek és ágymatracok mélytisztítására is, de autója belterét is tisztává varázsolja.

Egy ilyen gép ára persze a képességeihez igazodik, aminek köszönhetően százezrekbe kerül. A takarítógép kölcsönzés viszont bárki számára megfizethető. A Takarítógép Rent Budapestnek köszönhetően a kárpittisztítógép bérlés nem csupán megfizethető, hanem a lehető legkényelmesebb is. Mi ingyen házhoz visszük a gépet, majd érte is megyünk, sőt, be is üzemeljük azt. Nálunk még kaucióval sem kell számolni. Hívjon minket még ma!