Az igény, hogy könnyebben vihessünk dolgokat magunkkal, valószínűleg egyidős az emberiséggel, emiatt a táska talán az egyik legkorábbi találmányunk.

Természetesen a kezdeti időkben a táska nagyjából csak egy egyszerű bőrbatyut vagy egy növényi szálakból eszkábált tasakot jelentett, amit esetenként egy botra erősítettek, és vállon hordtak. A korai időkben nyilván nem beszélhetünk még divatról, csupán funkcionalitásról, és már ezek az ősi táskák is megkönnyítették például a bogyók, gyümölcsök gyűjtését vagy a szerszámok szállítását.
Az ókortól kezdve egészen a reneszánszt követő időkig a táskákat vagy háton hordták, vagy derékra erősítették zsinórral; nők és férfiak egyaránt. Az európai öltözködésben a zsebek csak a tizenötödik században jelentek meg, és leginkább a következő században terjedtek el, akkor is inkább csak a férfiak ruházatán; a hölgyeknek jellemzően még évszázadokig nélkülözniük kellett a zsebeket. Emiatt is mondhatjuk, hogy a különböző erszények korszakokon keresztül rendkívül fontos eszközök voltak, és nem praktikus divatkellékek.

Ez a tizennyolcadik század végén kezdett megváltozni, amikortól a francia hölgyek már nem szoknyájuk alatt hordták ezeket az erszényeket, hanem a kezükben; így tulajdonképpen megszületett a modern kézitáska. Ezek a táskák egyre szebben kidolgozottak és változatosabbak lettek, és az ezernyolcszázas években valóságos divatmánia tört ki. Egyre szebb és praktikusabb darabok jelentek meg a piacon, számos különböző zár mechanizmussal.

A következő lökést a műanyagok megjelenése jelentette, ami még nagyobb változatosságot tett lehetővé, ráadásul olcsóbban. Ma már csak a fantáziád szabhat határt annak, hogy milyen táskát választasz, ugyanis legyen bármilyen is a stílusod, garantáltan létezik hozzá tökéletesen illő táska.

Nézz be például a Trendmaker webáruházába, ahol modern és trendi, retró, elegáns vagy éppen sportos darabok széles kínálatából választhatsz, ráadásul most jelentősen olcsóbban, az őszi táska akció keretében!