Aki szeretné növelni a vagyonát, az többféle befektetési lehetőség közül választhat – vagy akár egyszerre többe is belevághat.

Az, hogy milyen jellegű befektetésre teszi a voksát, a tőke mértékétől, az egyéni preferenciától és hozzáértéstől függ. Az alábbiakban bemutatunk néhány befektetés típust.

A részvény az egyik legnépszerűbb befektetés, mert nagyon nagy hozamra lehet szert tenni. Ugyanakkor rendkívül kockázatos, tehát nagyot is lehet bukni vele.

Nem érdemes csupán egy cégbe fektetni, mert az akár csődbe is mehet, inkább több, sikeres vállalkozást válassz, miután megismerted a történetüket és működésüket. Ha a cég jól teljesít, az számodra is jó hír, hiszen a részvények értéke is megnő, akár a sokszorosára. A részvény bármikor eladható, hátránya viszont, hogy az árfolyamok hirtelen nagyot változhatnak.

Kötvénnyel szintén magas lehet a hozamod. Ennél a befektetésnél kölcsönt adsz egy állami vagy magáncégnek, a cég pedig meghatározott futamidő során kamatot fizet neked. A nyereséged a kamatokkal biztosítva van, ám ha a futamidő lejárta előtt eladod a kötvényt, ezt csak veszteséggel teheted meg (ha egyáltalán találsz vevőt). Viszonylag biztonságos konstrukció, mert a pénzed csak akkor veszíted el, ha a vállalkozás csődbe megy.

Egy harmadik lehetőség az ingatlanbefektetés, amely szintén a legelterjedtebbek egyike. Otthonra mindenkinek szüksége van, így kereslet mindig lesz a lakásokra és házakra. Az ingatlanokkal kétféleképpen realizálhatod a hozamot: bérbeadással vagy eladással. A bérbeadás hosszú távú passzív jövedelmet jelent, az eladással viszont egyszerre juthatsz jelentős pénzhez. Az ingatlanbefektetésekhez általában komoly tőke szükséges és hátrányuk, hogy a befektetés nem likvid. A Four Generations Property által javasolt konstrukció viszont ezeket az ellenérveket megcáfolja.

A Four Generations Property SE olyan befektetést kínál, amely a 80%-os likviditást is biztosítani tudja.  Ahhoz, hogy az általad választott ingatlan 1/1-es tulajdonosa lehess, az egyébként szükséges tőke mindössze 20%-át kell egyösszegben kifizetned. Ezután tiéd a tulajdonjog, és csak a havi életjáradékot kell fizetned, mely fix összegű és rögzítésre kerül a szerződésben.
Csak rajtad áll, milyen befektetést választasz, egy azonban biztos: ha ingatlanban gondolkodsz, a Four Generations Property által kínált lehetőséget megéri kihasználnod!