tükör

A történelem előtti időkben amikor az emberek a tükörképüket szerették volna látni, azt a kezdetekben csak állóvizek tükröződő felületének segítségével tehették meg.

Azonban az első tükrök már az őskorban, mintegy nyolcezer évvel ezelőtt megjelentek, tehát a tükrök a legrégebbi használati tárgyaink közé tartoznak. Ezek jellemzően obszidiánból, vagyis vulkáni üvegből készültek, csiszolással. A tükör „működési elve” meglehetősen egyszerű, ugyanis felületének olyan simának kell lennie, hogy az azokon lévő egyenetlenségek kisebbek legyenek a fény hullámhosszánál. Az ókori Kelet államaiban, mint például Egyiptomban, illetve Kínában valamivel később megjelentek az előbb rézből, majd bronzból, ezüstből vagy akár aranyból készült tükrök is.

Ezek rendkívül drágák voltak, gyakori polírozást igényeltek, és ennek ellenére is gyakran hamar elveszítették tükröződőképességüket. Az első században jelentek meg az üvegből és ólomból készült tükrök, azonban az üveg tükrök magas ára miatt egészen az 1700-as, 1800-as évekig használatban maradtak az egyszerű fém tükrök. Ezen, mint annyi minden máson, az ipari forradalom és a tömeggyártás változtatott.

A tükör mindig is misztikus, titokzatos tárgynak számított, sokak szerint ablak más világokba. A Dodo Home bútor webáruház kínálatában található számtalan tükör is több, mint egyszerű használati tárgy, amik segítségével például sminkelhetsz, vagy beállíthatod a frizurád. Kínálunk kisebb méretű darabok mellett természetesen egész alakos tükröket is. Számos, választékunkban található tükör a síkból kiemelkedve absztrakt formációt képezve már-már egyedi remekműnek számít.

Legyen bármilyen is a stílusod vagy az ízlésed, nálunk garantáltan megtalálod kedvenc tükreid. Nappalidba, hálószobádba, előszobádba vagy irodádba is megtalálhatod az ideális darabokat.
Rendelj a Dodo Home választékából még ma, és akár már másnap otthonodban tudhatod a kiválasztott tükröt. Minden termékünkre 100%-os elégedettség garanciát vállalunk; a megbízható minőség esetünkben sohasem lehet kérdéses.