tunézia utazás

Tunézia – más néven Tunisz – Észak-Afrika mediterrán tengerpartján helyezkedik el, és ideális úticél egy emlékezetes és kellemes nyaraláshoz.

Ősszel Tunézia utazás szempontjából tökéletes azért is, mert az országban még ősszel is nyári meleg a jellemző, így még októberben sincs hideg a fürdőzéshez, csak novemberben esik a hőmérséklet 25 fok alá. A napjainkra sajnos állandósult közel-keleti háborúk itt egyáltalán nem éreztetik a hatásukat, a helyiek szerint Tunéziának ezekhez semmi köze.

Az észak-afrikai ország a térség leghaladóbb arabok lakta államának számít, ahol virágzik a nemek közötti egyenlőség, a turizmus és a civilizáció. Az árak európai mércével mérve alacsonyak, az ötcsillagos szállodák árai a közép-európai háromcsillagos panziók árszínvonalán mozognak, és az emberek rendkívül barátságosak.

Az országot legtöbben mediterrán tengerpartja miatt választják,

azonban egy tunéziai utazás sokkal több lehetőséggel kecsegtet, érdemes hát elhagyni a strandokat legalább egy-két napra. Sousse, Hammamet és Monasztir is lenyűgöző városok, tele hangulatos bazárokkal, gyönyörű, kézzel festett kerámiatálakat és jellegzetes helyi ízeket kínáló árusokkal; például az igazi arab zöld mentás tea semmi máshoz nem hasonlítható, érdemes legalább egyszer kipróbálni.

A történelem szerelmeseinek legalább egyszer kötelező elzarándokolnia Karthágó romvárosába. Foglalj még ma utat Tunáziába az Invia.hu segítségével!