Napjainkban a kőolajipar után a ruhaipar a legkörnyezetterhelőbb iparág. Sőt valójában kész ökológiai katasztrófa: a ruhák előállítása ugyanis jelentős széndioxidkibocsátással, óriási vízfelhasználással és vegyszeres szennyezéssel jár. A megunt, tönkrement, kidobott ruhák masszív mennyiségéről nem is beszélve. Ezek a ruhák szeméttelepen vagy szemétégetőben végzik, ahol tovább szennyezik a környezetet.

Mit tegyünk, ha csökkenteni szeretnénk az ökológiai lábnyomunkat a divat terén is?

Nos, itt is érvényes a mondás: „a kevesebb több”. Bizonyára a te szekrényedben is rengeteg olyan holmi van, amit igazából nem is hordasz, de sajnálsz megválni tőle. A felhalmozás helyett válts inkább kevesebb, de jó minőségű ruhára!A másik, talán még kézenfekvőbb megoldás a használt ruhavásárlás.

Magyarországon a 2008-as gazdasági válság hozta meg a használt ruha ipar fellendülését, de a siker azóta is töretlen. Kezdetben spórolás miatt kezdtek az emberek turkálókba járni, viszont közben meg is szerették ezeket az üzleteket. Sokak számára a turkálás egyfajta „kincsvadászat”, valóságos hobbivá vált a minél egyedibb vagy minél márkásabb használt ruhák felkutatása, ráadásul az eredeti áruk töredékéért.

A használt ruha szállítmányok hatalmas bálákban jönnek kamionnal.

Magyarországra Angliából érkezik a legtöbb bála, de rengeteg az import Németországból, Hollandiából, Ausztriából és Svájcból is. A szállítmányt már itt hazánkban válogatják ki és csomagolják újra a nagykereskedők a kiskereskedők igényei alapján.

Ilyen használtruha nagykereskedés a ráckeresztúri Bemo-Textil is, ahol kategóriákba válogatjuk az érkezett árut. A legjobb minőségű, kifogástalan állapotú ruhák alkotják a „krém” kategóriát, ahol nem ritka a nívós márkájú darab, de a vadonatúj, címkés ruha sem. Az 1. osztályban a divatos, kishibás holmik találhatók, a 2. osztályban használtabb termékek, míg a 3. osztály a nagyobb hibás, exportra szánt ruháké. Használtruha nagykereskedésünk női, férfi és gyerek ruházati cikkeket, lakástextileket, cipőket, táskákat, kiegészítőket is kínál. Keress minket elérhetőségeinken, és látogass el Budapesthez közeli raktárunkba!