kiadó szállás Balatönfüred

A Balaton északi partjának egyik legszebb és legtöbbet emlegetett városa Balatonfüred.

A több mint 800 éves város földrajzi adottságai, gyógyforrásai és ízletes borai miatt az egyik leglátogatottabb balatoni település.
Balatonfüred egyik leghíresebb része a Tagore sétány, amiről kevesen tudják, honnan is kapta a nevét. Rabindranath Tagore egy Nobel-díjas indiai költő volt, aki miután 1926-ban a Szívkórházban meggyógyították, elültette a sétány első fáját. A sétány a Tagore nevet csak 1957-ben kapta, de addigra már hagyománnyá vált a fák ültetése. Így van fája Farkas Bertalannak, Göncz Árpádnak, Wigner Jenőnek, Salvatore Quasimodonak, Mandelbrotnak és még sok más közismert személynek. A sétány mentén tucatnyi szobrot, emléktáblát és emlékművet is megcsodálhatunk. A Tagore sétány tipikusan olyan látnivaló, amit bármely évszakban érdemes megnézni, mert minden arca szemet gyönyörködtető.

Aki szeretné magasabbról is szemlélni a Balaton csodás panorámáját, a tamás-hegyi Jókai kilátó ideális túra célpont. A Lóczy-barlangtól jelzett turistaút vezet fel a fából épített, háromemeletes kilátóhoz, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a tóra, Balatonfüredre és a Tihanyi-félszigetre.

Balatonfüred hírnevét az itt található természetes forrásoknak is köszönheti. A vizek szénsavban gazdagok, ezért is nevezik savanyúvíznek. A savanyúvizet évszázadok óta használják gyógyításra, például szív- és érrendszeri betegségekre, epe-, bél- és gyomorbántalmakra, sőt cukorbetegség enyhítésére is. A Szívkórházban a mai napig alkalmazzák a szénsavas fürdőt, mint kezelést. A források közül egyébként a legismertebb a Gyógy téren található Kossuth Lajos-forrás, mely fölé egy klasszicista stílusú kútházat építettek.

Ha csendes, tiszta és jól felszerelt balatonfüredi szállást keres, a Pe-Ki Lux Apartman Balatonfüred bizonyára elnyeri a tetszését. A szálláshely egy új építésű ingatlan 2. emeletén található, amely lifttel is elérhető. A szobában extra kényelmes franciaágy várja a vendégeket, a konyhasarok pedig akár főzésre is alkalmas.

Pihenjen a Pe-Ki Lux balatonfüredi szállásán, ahol minden adott a maximális kényelemhez.