Büntetőjog

Amennyiben Önt egy büntetőeljárásban gyanúsítottként vagy tanúként ki akarják hallgatni,   büntető ügyvéd – közismertebb nevén védőügyvéd, esetleg büntetőjogász – fogadása erősen ajánlott már az eljárás kezdeti szakaszában.

 A nyomozati szakasz során rendkívül fontos, hogy megbízható és professzionális jogi segítségben és támogatásban legyen része már a legelejétől. Ha gyanúsítottként hallgatják ki, az rendkívül megterhelő tud lenni pszichológiailag és lelkileg, ráadásul fontos tudni, hogy bármi, amit ilyenkor mond, később akár bizonyítékként is felhasználható, ezért is létfontosságú a büntető ügyvéd jelenléte a kihallgatáson, mivel biztosítja az eljárási szabályok maradéktalan betartását, továbbá a terhelti jogok érvényesülését.

Ahogyan egészségünkkel kapcsolatban sem kockáztatunk, és kizárólag szakképzett orvosok segítségét vesszük igénybe, úgy nem érdemes spórolni a jogi képviseletünkön sem.

Minden ügy egyedi, nincs két ugyanolyan büntetőeljárás és ügyfél, de számunkra természetesen mindegyik egyformán fontos.  Miután megosztott velünk minden információt és tényt, ami elengedhetetlen a védelem ellátásához, mielőbb kidolgozzuk az ideális védekezési stratégiát.

A büntető ügyvéd konkrét feladata, hogy a terheltet segíti abban, hogy az megismerje a vád tárgyát, és a váddal szembeni érveit felhozhassa, továbbá a terhelt ártatlanságát bizonyító vagy felelősségét enyhítő tények felderítésének szorgalmazása.

Amennyiben Önnek azonnal büntető ügyvédre van szüksége, keresse a Lőrik Ügyvédi Irodát!