csőrendszer

Budapesti cég vagyunk, sokan azért nem hívnak fel minket, mert azt hiszik, hogy sokkal költségesebbek vagyunk, mint egy helyi vállalkozó. Vannak olyan helyi vállalkozók, akik pont ezt az elterjedt dolgok lovagolják meg, csak azzal senki se számol, hogy vajon miért tudja ennyivel olcsóbban megoldani a szerelést? Sajnos ebben a szakmában is, mint sok másik szakmában a „szakemberek” szeretnek átsiklani, dolgokon, ami az egyszerűsített kazáncsere folyamat alól kihagyhatatlan!

Mi ugyanazt a tökéletes és mindenre odafigyelő munkát fogjuk nyújtani, akárhol máshol az országban, ugyan azon az áron!

Sok Pest megyei területen fogadtak el kazáncsere munkáinkat, legtöbbször a nagyon részletes, mindenre kiterjedő ajánlatunk miatt, mert olyan tételek is szerepeltek benne, amiket ezek a helyi vállalkozó szakemberek meg se említettek nekik.

Amikre minden esetben meg kell történnie az egyszerűsített kazáncsere során.
– Iszapleválasztó beépítése, e-nélkül nem kaphat garanciát a kazánban lévő szivattyú és hőcserélő.
– Fi relé megléte, hogy ha van a lakásba 30mA-es fi relé, akkor a kazánt be lehet kötni a dugaljba, hogy ha ez nincs meg akkor egy kismegszakítót kell a kazán mellé telepíteni s abba kell bekötni a kazánt
– EPH vezeték, és jegyzőkönyv készítése. A kazán alatti csöveket, egy zöld-sárga vezetékkel és EPH bilinccsel kell összekötni, hogy egyenpotenciálra hozzuk a rendszert. Valamint a gázóránál is össze kell kötni ilyen vezetékkel a fogyasztói és a méretlen szakaszt.
– Új sárga gázelzáró és sárga flexicső, amivel a gázt kötjük be (nem kékkel, ahogy szoktuk tapasztalni )
– Hő-és áramlástechnikai méretezés, kéményseprői engedély. Minden újonnan telepített készülék füstgáz elvezetéséről kell készíteni egy méretezést, és engedélyt.
– Szerelési nyilatkozat. Ezt a hivatalos MVM vagy Tigáz nyomtatványt kell kitölteni és aláíratni szinte minden résztvevő szakággal. Ezt a nyomtatványt írja alá a kivitelező cég ügyvezetője, a gázszerelő, a garanciális beüzemelő, a kéményseprői nyilatkozat szám is rákerül, és a tulajdonosnak is alá kell írnia.

Sajnálatos mondón, ezeket nagyon sok kivitelező cég el szokta hanyagolni, és ebből adódik a nagy árbéli eltérés. Az ilyen hanyag és életveszélyes kivitelező céggel valóban nem lehet felvenni a versenyt, csak jó lenne, ha a gyanútlan megrendelő nem esne ennek áldozatául. Bár benne van a nevében, hogy „egyszerűsített kazáncsere” igazából nem annyira egyszerű, mint azt sokan gondolják, mert igen sok szakágat kell belevinni a készülékcserébe, hogy az szabályosan történjen, engedélyekkel.

Mire terjed ki a garancia kazáncsere során?

A szerelésre, amit a kivitelező cég ad, 1 év jótállást vállal. Bármi elkezd csöpögni, azon a szakaszon, amit mi szereltünk, máris megyünk és elhárítjuk a problémát. Természetesen ez igaz a kémény részére is és a villanyszerelés részére is. Termosztáttal is bármi hiba adódik a villanyszerelő kollégánk áll rendelkezésére.
Hogyha a kazán nem fűt, nem készít melegvizet, leáll, vagy akár hibakódot ír ki nekünk, akkor a garanciális beüzemelőket kell hívni. Velük az egyszerűsített kazáncsere végén találkozunk, akiknél aláírjuk a garanciális papírokat. Ez a garancia 1évre szól a kazánra, viszont ha évente kihívjuk a beüzemelőket, akkor 1-1 évvel meg fogják tudni hosszabbítani a kazán garanciajegyét.