ipari vízlágyító

Hazánkban a vízlágyítás számít a leggyakoribb vízkezelési eljárásnak, mivel szinte az egész országban kemény a víz.

A vízlágyítást nem ajánlott félvállról venni, mivel a kemény víz előbb-utóbb szinte biztosan károkat okoz.
Mindenekelőtt fontos tudni, mi is az a kemény víz, és mitől lesz az. A víz keménysége a benne kioldott ásványi anyagok mennyiségétől függ; mivel hazánkban a legtöbb víz felszín alatti forrásokból származik, jelentős mennyiségű magnézium- és kalciumsó szivárog bele. Ezek a szervetlen ásványi anyagok a különböző felületeken kicsapódnak, és vízkőréteget hoznak létre. A vízkő lerakódik a csövekben és a vízzel érintkező eszközökben, tönkretéve háztartási és ipari gépeket egyaránt.

A megfelelő vízlágyítás segítségével mindez elkerülhető. Egy ipari vízlágyító berendezés mindenképpen okos befektetés többek között fogorvosi klinikák, hotelek, autómosók, mosodák, fodrászszalonok, ipari üzemek vagy kórházak számára. Az ipari vízlágyító berendezés ára hamar megtérül a szervizköltségeken, mivel a vízkő nem teszi többé tönkre az eszközöket, tehát jelentős spórolás érhető el segítségével. Mivel a vízkő hajlamos lerakódni tányérokon, poharakon és evőeszközökön is, az éttermeknek, vendéglőknek és más vendéglátóhelyeknek különösen megéri egy vízlágyító eszköz beszerzése.

Egy ipari vízlágyító berendezés alapvetően nem különbözik a háztartásokban is használt eszközöktől, csupán a kapacitásuk nagyobb.

Működési elvük szerint is csoportosíthatóak; léteznek például elektromos lerakódásgátlók, amiket a vízvezetékre szerelünk. Ez a kalcium-magnézium ionokat elektromos impulzusok segítségével töri össze, így akadályozva meg a vízkő lerakódását. Az ioncserélő vízlágyító műgyanta töltet segítségével lágyítja a vizet. Meg kell említeni még a vegyszeres elven működő vízlágyítót, illetve a mágneses lerakódásgátló berendezéseket.

Az Ön számára ideális ipari vízlágyító berendezés kiválasztásában nem lesz egyedül, ugyanis szakértő munkatársaink minden kérdésére készséggel válaszolnak.